ANALOGY & CLASSIFICATION 5 | Hamaraguru

ANALOGY & CLASSIFICATION 5 | Hamaraguru

Directions: Four of the following options five are alike in a certain way and hence form a group. Which is the one word that does not belong to the group?
40.
a) Eyes    
b) Nose
c) Ears    
d) Vestibular 

41.
a) Eye    
b) Kidney
c) Heart    
d) Lungs
e) Ear

42.
a) Unique    
b) Exclusive
c) Rare    
d) Distinct
e) Extinct

43.
a) Think    
b) Reflect
c) Speak    
d) Consider
e) Ponder 

44.
a) Mouth organ
b) Electric Guitar
c) Keyboard
d) Sonata

45.
a) Cathedral 
b) Mosque 
c) Monastery    
d) Temple 

46.
a) Pistol    
b) Sword
c) Gun    
d) Rifle

47.
a) Talking    
b) Walking
c) Sleeping 
d) Running 

48.
a) Ladder    
b) Staircase
c) Bridge    
d) Escalator 

49.
a) Beans : Pulses
b) Rice : Cereals
c) Tea : Beverages
d) Legumes : Nodules

50.
a) Wool    
b) Honey
c) Silk    
d) Wax

Answer Key:
40.d
41.c    
42.e    
43.c    
44.d    
45.c
46.b    
47.c    
48.c    
49.d    
50.a