Blood Relations 9 | Hamaraguru

Blood Relations 9 | Hamaraguru


 
81. When Anju saw Manish, he recalled, “He is the son of the father of my daughter’s mother.” Who is Manish to Anju?
a) Brother    
b) Brother-in- law
c) Cousin    
d) Uncle
e) None of these

82. Introducing Rajesh, Neha said, “His brother’s father is the only son of my grandfather”. How is Neha related to Rajesh?
a) Sister    
b) Daughter
c) Mother    
d) Niece
e) None of these

83. Ramakrishna said, “This girl is the wife of the grandson of my mother”. How is Ramakrishna related to the girl?
a) Father    
b) Father-in- law
c) Grandfather 
d) Daughter-in-law
e) None of these

84. Pointing to Abhishek, Seema said, “His father is the only son of my grandfather.” How is Seema related to Abhishek?
a) Sister    
b) Mother
c) Niece    
d) Daughter
e) None of these

85. Pointing towards a person in photograph, Monika said, “He is the son of the father of my sister’s brother.” How is that person related to Monika?
a) Cousin    
b) Mother
c) Father    
d) None of these
e) All of these

Directions (86-88): Read the following information to answer these questions.
i) P, Q, R, S, T, and U are the six members of a family.
ii) There is one Doctor, one Advocate, one Engineer, one teacher, one Student and one Housewife among them.
iii) There are only two married couples in the family.
iv) U, who is an Advocate, is father of P.
v) Q is a Teacher and is mother of R.
vi) S is grandmother of R and is a Housewife.
vii) T is the father of U and is a Doctor.
viii) R is the brother of P.
 
86. Which of the following statement is true?
a) U is father of the Engineer.
b) P is the Engineer.
c) T is father of the Teacher.
d) R is brother of the Student.
e) None of these

87. How many female members were there in the family?
a) Three only
b) Two or three
c) Two only
d) Three or four
e) None of these

88. How is P related to S?
a) Either granddaughter or grandson
b) Grandmother
c) Grandson
d) Granddaughter
e) None of these

Directions (89-91): Read the following information to answer these questions:
Six members of a family G, H, I, J, K and L are Accountant, clerk, Lawyer, Jeweller, Doctor and Engineer, but not in the same order.
i) Doctor is the grandfather of L who is an Accountant.
ii) Clerk J is married to G.
iii) I, who is a jeweller, is married to the Lawyer.
iv) H is the mother of L and K
v) There are two married couples in the family.

89. What is the profession of K?
a) Doctor    
b) Clerk
c) Engineer    
d) Accountant
e) None of these

90. How many male members were there in the family?
a) Two
b) Three
c) Four
d) Can’t be determined
e) None of these

91. How is G related to K?
a) Wife    
b) Father
c) Grandmother
d) Grandfather
e) None of these
 
            
Answer Key:    
81. b    
82. a    
83. b    
84. a    
85. d
86. a    
87. b    
88. a    
89. c    
90. d
91. d