Circular Arrangement 3 | Hamaraguru

Circular Arrangement 3 | Hamaraguru

A, B, C, D, E, F, G, and H are eight people sitting around a circle facing the center but need not be in the same order. Person B sits second to the left of Person H’s husband. No female is an immediate neighbor of Person B. Person D’s daughter sits second to the right of Person F. Person F is the sister of Person G. Person F is not an immediate neighbor of Person H’s husband. Only one person sits between Person A, and Person F. Person A is the father of Person G. Person H’s brother Person D sits to the immediate left of Person H’s mother. Only one person sits between Person H’s mother, and Person E. Only one person sits between Person H and Person G. Person G is the mother of Person C. Person G is not an immediate neighbor of Person E.

22. What is the position of Person A concerning his mother-in-law?
a) Immediate left
b) Third to the right
c) Third to the left
d) Second to the right
e) Fourth to the left

23. Who amongst the following is Person D’s daughter?
a) B    
b) C
c) E    
d) G
e) H

24. What is the position of Person A concerning his grandchild?
a) Immediate right
b) Third to the right
c) Third to the left
d) Second to the left
e) Fourth to the left

25. How many people sit between Person G and her uncle?
a) One    
b) Two
c) Three    
d) Four
e) More than four

26. 4 of the following 5 are alike in a certain way based on the above-given information and forms a group. Which is the one Person that does not belong to that group?
a) F    
b) C
c) E    
d) H
e) G

27. Which of the following is true concerning the given seating arrangement?
a) C is the cousin of E
b) Person H and Person H’s husband are immediate neighbors of each other
c) No female is an immediate neighbor of Person C.
d) H sits third to the left of her daughter
e) B is the mother of H

28. Who sits to the immediate left of Person C?
a) F’s grandmother
b) G’s son
c) D’s mother-in-law
d) A
e) G

Eight persons- A, B, C, D, E, F, G, and H- are sitting around a circular table facing towards the center, but need not be in the same order. All of them like different colors viz. yellow, purple, orange, black, white, green, red and blue. B is sitting 2nd to the left of D. D likes blue color. B does not like yellow color. D is the immediate neighbor of those two persons who like red and purple colors respectively. 3 persons sit between B and the person who likes green color. F and A are immediate neighbors. E does not like the black, yellow or purple color. H is an immediate neighbor of G. A is an immediate neighbor of both who likes red and black colors respectively. E is sitting just opposite to H who likes orange color.

29. How many persons are seated between Person H and Person D, if we go clockwise from H to D?
a) Two    
b) Three
c) Four    
d) One
e) None

30. Which of the following given pairs of persons represents the immediate neighbors of-of G?
a) H and the person who likes black color
b) F and the person who likes green colour
c) B and H
d) The person who likes orange color and C
e) None of these

31. What is E’s position concerning the person who likes orange color?
a) Third to the left
b) Fifth to the left
c) Fifth to the right
d) Fourth to the right
e) Second to the right

32. Starting from A, if all the people are arranged to sit in the alphabetical order in a clockwise direction, the positions of how many persons (excluding A) will remain unchanged?
a) None    
b) One
c) Two    
d) Three
e) More than three
  
33. Who amongst the following Person is sitting exactly between the person who likes red color and F?
a) G    
b) H
c) B    
d) D
e) A

ANSWER KEY:
22. d  
23. c
24. b
25. a
26. b  
27. e  
28. a
29. b    
30. a
31. d    
32. a    
33. e