Circular Arrangement 7 | Hamaraguru

Circular Arrangement 7 | Hamaraguru

Eight friends, Meenal, Rumia, Shikha, Ali, Harleen, Ketan, Peter, and Bharat, are sitting around a square table in such a way that 4 of them sit at 4 corners of the square while 4 sit in the middle of each of the four sides. The ones who sit at the 4 corners face the center while those who sit in the middle of the sides face outside. Bharat sits 2nd to the right of Shikha.  Meenal sits 3rd to the right of Peter. Bharat does not sit at any of the given corners.  Shikha is not an immediate neighbor of Peter. Ketan and Rumia are immediate neighbors of each other, but Rumia does not sit at any of the corners of the table. Harleen is neither an immediate neighbor of Shikha nor Peter.

 

67. 4 of the following 5 are alike in a certain way and forms a group. Who is the one person that does not belong to that group?
a) Peter    
b) Rumia
c) Harleen    
d) Shikha
e) Bharat

68. Who sits third to the left of Person Ali?
a) Bharat    
b) Rumia
c) Shikha    
d) Peter
e) Cannot be determined

69. What is the position of Peter concerning Meenal?
a) To immediate left
b) Second to the left
c) Third to the left
d) Third to the right
e) Second to the right

70. Who among the following sits second to the right of Ketan?
a) Shikha    
b) Ali
c) Bharat    
d) Harleen
e) Meenal

71. Who among the following represent the immediate neighbors of Harleen?
a) Meenal, Ketan
b) Bharat, Rumia
c) Bharat, Meenal
d) Ali, Rumia
e) Ali, Ketan

72. Who amongst the following given person/s sit/s exactly between Peter and Ali?
a) Only Bharat
b) Ketan and Rumia
c) Only Harleen
d) Harleen and Meenal
e) No one sits between Peter and Ali

73. Who amongst the following is an immediate neighbor of Meenal?
a) Rumia    
b) Ali
c) Ketan    
d) Harleen
e) Shikha
 
Eight friends P, Q, R, S, T, U, V, W, and Y are sitting around a square table in such a way that 4 of them sit at 4 corners of the square and 4 of them sit in the middle of each of the sides. The person who sits at the four corners faces the center while those who sit in the middle of the sides face outside. Person P who faces the center sits third to the right of Person V. Person T, who faces the center, is not an immediate neighbor of Person V. Only one person sits between Person V and Person W. Person S sits second to the right of Person Q. Person Q faces the center. Person R is not an immediate neighbor of P.

74. Who sits second to the left of Person Q?
a) V    
b) P
c) T    
d) Y
e) Cannot be determined

75. What is the position of T concerning V?
a) Fourth to the left
b) Second to the left
c) Third to the left
d) Third to the right
e) Second to the right

76. 4 of the following 5 are alike in a certain way and forms a group. Who is the one person that does not belong to that group?
a) R    
b) W
c) V    
d) S
e) Y

77. Which of the following will come in place of the question mark based upon the given seating arrangement?
WP TR    QW    RS    ?
a) YT    
b) VY
c) VQ    
d) PY
e) QV

78. Which of the following is true regarding Person R?
a) Person R is an immediate neighbor of Person V
b) Person R faces the center
c) Person R sits exactly between Person T and Person S
d) Person Q sits third to the left of R
e) None is true
 
ANSWER KEY:
67. c    
68. a    
69. d    
70. d
71. b    
72. e    
73. e    
74. b    
75. c
76. d    
77. a    
78. c