CODING DECODING 3| Hamaraguru

CODING DECODING 3| Hamaraguru

Directions (20-25): Study the following information to  answer  the  given  questions: In a certain code ‘her idea has merit’ is written as ‘ fo la bu na’, ‘merit list has been displayed’ is written as ‘jo ke la si na’ and ‘her name displayed there’ is written as ‘ya si bu zo’, ‘name in merit list’ is written as ‘na ya go ke’.
 
20. What does ‘ke’ stand for?
a) been    
b) has
c) merit    
d) name
e) list

21. What is the code for ‘idea’?
a)fo    
b) la
c)bu    
d) na
e) Either bu orna

22. Which of the following represents ‘name has been displayed’?
a) yala ke si    
b) jo na ya la
c)si jo ke na    
d) buy a ke la
e) ya si jo zo

23. What does ‘zo’ stand for?
a) There    
b) Displayed
c)Name    
d) Her
e) Cannot be determined

24. Which of the following may represent ‘her name is there’?
a) zo ya gowo    
b) bu ya zo go
c) zo ya buke    
d) ya zo jo bu
e)wo go zo ya

25. What is the code for ‘in’?
a)na    
b) ya
c)go    
d) ke
e) Cannot be determined

Directions (26-31): Study the following information to  answer  the  given  questions: In a certain code ‘for profit order now’ is written as ‘ho ja ye ga’, ‘right now for him’ is written as ‘ga ve ja se’. ‘place order for profit’ is written as ‘ga bi ho ye’ and ‘only in right order’ is written as ‘ve du ye zo’.
26. What is the code for ‘him’?
a)ga    
b) ve
c)ja    
d)se
e) Cannot be determined

27. What does ‘bi’ stand for?
a) profit    
b) order
c)place    
d) for
e) now

28. ‘fo ve du’ could be a code for which of the following?
a) in right spirits
b) only in profit
c) order only him
d) place inright
e) order only now

29. What is the code for ‘profit’?
a) ye    
b)ga
c) bi    
d) ja
e) ho

30. Which of the following may represent ‘only for now’? 
a)ja bi zo    
b) du zoga
c) zo ga ja    
d) zo gaye
e) du bi ja

31. What is the code for ‘order’?
a) ye    
b)ga
c) bi    
d) ja
e) ho

20. e
21. a    
22. b    
23. a    
24. d    
25. c
26. d    
27. c    
28. a    
29. e    
30. c
31. a