Input & Output 2 | Hamaraguru

Input & Output 2 |  Hamaraguru

Ques (11-15):
Input: are 74 82 we 02 11 saving 56 our own 44 lives.
Step  I  : we are 74 02 11 save 56 our own 44 lives 82.
Step II : we save are 02 11 56 our own 44 lives 74 82.
Step III : we save own are 02 11 our 44 lives 56 74 82
Step IV : we save own our are 02 11 lives 44 56 74 82.
Step V : we save own our lives are 02 11 44 56 74 82
Step V is the last step for the arrangement of the above input as the intended arrangement is obtained.

11. Which of the following numbers/words would be step IV for the following input?
Input:    18 there is 81 27 hope 45 for 33 one 48 better day 08.
a) there one is hope for 18 27 better day 08 33 45 48 81.
b) there one is hope 18 27 for better day 08 33 45 48 81.
c) there one is hope 18 27 for better day 81 48 45 33 08.
d) there one is hope for 18 27 better day 08 33 48 45 81.
e) there is one hope 18 27 for better day 08 33 48 45 81.

The following are the steps I, II, III, IV and V of an input represented by A, B, C, D and E but need not be in this order. Rearrange them in the order of the steps & then answer the given questions.
Input: abid the 10 32 laws 50 93 17 of countless 20 nature.
a) the of nature abid 10 laws 17 countless 20 32 50 93.
b) the of nature laws abid 10 countless 17 20 32 50 93.
c) the abid 10 32 laws 50 17 of countless 20 nature 93.
d) the of nature laws countless abid 10 17 20 32 50 93.
e) the of abide 10 32 laws 17 countless 20 nature 50 93.

12. Which of the following numbers/words will be step II?
a) A    
b) B
c) C    
d) D
e) E

13. Which of the following numbers/words will be step IV?
a) A    
b) B
c) C    
d) D
e) E

Directions (14-15): These questions are based on the following input: 

Input: 50 60 the best 67 bargain 42 in store 17 89 now 75 available.

14. Which of the following numbers/words would be step III for the input?
a) the store 50 60 best 67 bargain 42 in 17 now available 75 89.
b) the store 50 60 best 67 bargain 42 in 17 now available 75 89.
c) the store now 50 60 bargain best 42 in 17 available 67 75 89.
d) the store now 50 60 bargain best 42 in 17 available 67 75 89.
e) the store now in 50 bargain best 42 17 available 60 67 75 89.

15. Which of the numbers/words below would be at the fifth position (from the left end) in step V of the input?
a) in    
b) best
c) 17    
d) bargain
e) 42

Ques (16-22):
Input: when 10 will you 07 be 40 coming 62 house 100 80
Step I  : be when 10 will you 07 40 coming 62 house 100 80 
Step II : be 07 when 10 will you 40 coming 62 house 100 80 
Step III : be 07 coming when 10 will you 40 62 house 100 80 
Step IV : be 07 coming 10 when will you 40 62 house 100 80
Step V : be 07 coming 10 house when will you 40 62 100 80 
Step VI : be 07 coming 10 house 40 when will you 62 100 80 
Step VII: be 07 coming 10 house 40 when 62 will you 100 80 
Step VIII: be 07 coming 10 house 40 when 62 will 89 you 100
Step VIII is the last step of the arrangement of the above input as the intended arrangement is obtained.

As per the rules followed in the above steps. Find out in each of the following questions the appropriate steps for the given input.

Input: next 57 problems 82 14 trend 02 purchase growth 40

16. How many steps needed to complete the arrangement?
a) V    
b) VI
c) VIII    
d) VII
e) Can't be determined

17. Which of the following words/numbers would be the final arrangement?
a) growth 02 next 14 problems 40 purchase 57 82 trend.
b) growth next problems purchase trend 02 14 40 57 82.
c) growth 02 next 14 problems 40 purchase 57 trend 82.
d) growth 82 next 57 purchase 40 problems 14 next 02.
e) None of these.

18. Which of the following would be step I?
a) 40 purchase 02 trend 14 82 problems 57 next growth.
b) growth 02 next 57 problems 82 14 trend purchase 40.
c) 40 growth next 57 problems 82 14 trend 02 purchase.
d) growth next 57 problems 82 14 trend 02 purchase 40.
e) growth next 57 purchase 82 14 trend 02 problems 40.

19. Which word or number would be at the 6th position from the left end in step III?
a) purchase    
b) 14
c) problem    
d) 41
e) trend

Input: just 14 and value 20 time 05 15

20. Which word or number would be at position 5 from the right end in step III?
a) and    
b) 15
c) just    
d) 14
e) time

21. Which of the following numbers/words would be step II of the arrangement?
a) and just value 14 20 time 05 15.
b) and 5 just 14 value 20 time 15.
c) and 05 just 14 time 15 20 value.
d) and just value time 14 20 05 15.
e) None of these.

22. How many steps needed to complete the arrangement and which would be the last step?
a) Step IV : and 05 just 14 time 15 value 20.
b) Step V : and 05 just 14 time 15 value 20.
c) Step V : 20 and 15 just 14 time 05 just.
d) Step VI : and 05 just 14 time 15 value 20.
e) None of these.

Answer Key:
11. b    
12. e    
13. b    
14. c    
15. b
16. d    
17. c    
18. d    
19. c    
20. d
21. b    
22. a