Input & Output 4 | Hamaraguru

Input & Output 4 |  Hamaraguru

Ques (33-37):

Input: lived 19 a 12 once 93 upon 32 time  47 wolf

Step I  : a lived 19 12 once 93 upon 32 47 time wolf
Step II : a once 19 12 93 upon 32 47 lived time wolf
Step III : a once upon 19 12 93 32 47 lived time wolf
Step IV : a once upon 93 19 12 32 47 lived time wolf
Step V : a once upon 93 47 19 12 32 lived time wolf
Step VI : a once upon 93 47 32 19 12 lived time wolf

Step VI is the last step of the arrangement of the above input as the intended arrangement is obtained.

Answer the given questions based on the following input:

Input: unique 84 can 77 opens 86 quick 13 base 53 amiss 11 equals 98 starts

33. Which of the following numbers/words would be step II for the above input?
a) amiss equals unique 84 77 opens 86 quick 13 base 53 11 98 can starts
b) amiss equals opens unique 84 77 86 quick 13 base 53 11 98 can starts
c) amiss equals opens unique 84 77 86 13 53 11 98 base can quick starts
d) amiss unique 84 77 opens 86 13 base 53 11 equals 98 can quick starts
e) None of these

34. Which of these numbers/words would be fifth (from right side) in step III for the input?
a) 53    
b) 11
c) equal    
d) 98
e) None of these

35. Which of the following numbers/words would be the last step for the input?
a) amiss equal open unique 98 86 84 77 53 13 11 base can quick start
b) amiss equal open unique 98 84 86 77 53 13 11 base can quick start
c) amiss equal open unique 98 86 84 77 53 13 11 can base quick start
d) amiss equal open unique 98 86 84 77 53 11 13 base can quick start
e) None of these

36. How many steps needed to complete the arrangement for the above input?
a) VII    
b) III
c) V    
d) IV
e) None of these

37. The following stands for which step of the rearrangement?
amiss equals opens unique 98 84 77 86 13 53 11 base can quick starts
a) step III    
b) step V
c) step VI    
d) step IV
e) None of these

Directions (38-40): Given below are five steps in a jumbled order in the form of (A), (B), (C), (D) and (E) for an input. Arrange them according to the order in which they should appear based on the example given. Then answer the questions that follow.
(A) arrivals on 16 44 28 66 finishes match
(B) arrivals on 66 44 28 16 finishes match
(C) arrivals 16 44 28 on 66 finishes match
(D) arrivals on 66 44 16 28 finishes match
(E) arrivals on 66 16 44 28 finishes match

38. Which of the following will be step II?
a) A    
b) B
c) C    
d) D
e) E

39. Which of the following will be step III?
a) A    
b) B
c) C    
d) D
e) E

40. Which of the following will be step I?
a) A    
b) B
c) C    
d) D
e) E

Ques (41-45):
Input    : sum 28 has 20 96 48 luck nice 78 rope
Step I : has sum 28 20 48 luck nice 78 rope 96
Step II : luck has sum 28 20 48 nice rope 96 78
Step III : nice luck has sum 28 20 rope 96 78 48
Step IV : rope nice luck has sum 20 96 78 48 28
Step V : sum rope nice luck has 96 78 48 28 20
And step V is the last step of the rearrangement.

As per the rules followed in the above steps, find out in each of the following given questions the appropriate steps for the input given below:

Input: 49 last zen 17 82 yet can vast 33 aims 87 54

41. How many steps needed to complete the arrangement?
a) IV    
b) V
c) VI    
d) VII
e) None of these

42. Which step number would be the following output?
Vast last can aims zen 17 yet 33 87 82 54 49
a) III    
b) II
c) VII    
d) IV
e) there will be no such step

43. Which of the following would be step I?
a) aims 49 can zen 17 yet vast 33 54 87 82
b) vast last can aims zen 17 yet 33 87 82 54 49
c) zen 49 last 17 82 yet can vast 33 aims 54 87
d) aims 49 last zen 82 yet can vast 33 87 54 17
e) None of these

44. In step V which of the following number/word would be on the sixth position (from the right)?
a) 87    
b) 16
c) 33    
d) zen
e) aim

45. Which of the following numbers/words would be the final arrangement?
a) zen yet vast last can aims17 33 49 54 82 87
b) aims can last vast yet zen 17 33 49 54 82 87
c) aims can last vast yet zen 87 82 54 49 33 17
d) zen yet vast last can aims 87 82 54 49 33 17
e) None of these

Answer Key:
33. e    
34. d    
35. a
36. e    
37. d    
38. a    
39. e    
40. c
41. c    
42. d    
43. e    
44. b    
45. d