Input & Output 7 | Hamaraguru

Input & Output 7 |  Hamaraguru

Ques (65-69):
Input: tallest 48 14 rises alt 99 76 32 wise jar highest 28 56 barn
Step I: 14 tallest 48 rises 99 76 32 wise jar highest 28 56 bam alt
Step II: 28 14 tallest 48 rises 99 76 32 wise jar highest 56 alt barn
Step III: 32 28 14 tallest 48 rises 99 76 wise jar 56 alt barn highest
Step IV: 48 32 28 14 tallest rises 99 76 wise 56 alt barn highest jar
Step V:    56 48 32 28 14 tallest 99 76 wise alt barn highest jar rises
Step VI: 76 56 48 32 28 14 99 wise alt barn highest jar rises tallest
Step VII: 99 76 56 48 32 28 14 alt barn highest jar rises tallest wise
And Step VII is the last step of the above input, as the desired arrangement is obtained.As per the rules followed in the above steps, find out in each of the following given questions the appropriate step for the given input.

Input: 84 why sits 14 32 not best inks feet 51 27 vain 68 92 (All the numbers are two-digit numbers.)

65. Which step number is the following output?
32 27 14 84 why sits not 51 vain 92 68 feet best inks
a) Step V
b) Step VI
c) Step IV
d) Step III
e) There is no such step.

66. Which number/word would be at 5th position from the right in Step V?
a) 14
b) 92
c) feet
d) best
e) why

67. How many elements i.e words or numbers are there between '32' and 'feet' as they appear in the last step of the output?
a) One
b) Three
c) Four
d) Five
d) Seven

68. Which of the following position represents the position of ‘why' in the fourth step?
a) Eighth from the left
b) Fifth from the right
c) Sixth from the left
d) Fifth from the left
e) Seventh from the left
 
Ques (69-73):
Input : sky forwards 17 over 95 23 comes 40
Step I : comes sky forwards 17 over 95 23 40
Step II : comes 95 sky forwards 17 over 23 40
Step III: comes 95 forwards sky 17 over 23 40
Step IV: comes 95 forwards 40 sky 17 over 23
Step V : comes 95 forwards 40 over sky 17 23
Step VI: comes 95 forwards 40 over 23 sky 17

Step VI is the last step of the rearrangement of the above input.
As per the rules followed in the above steps, answer the following given questions.

69. Input : machine hires for 19 against 85 20 46
Which of the following numbers/words will be step II?
a) against 85 hires machine for 19 20 46
b) against 85 machine 19 hires for 20 46
c) against 85 machine hires for 19 20 46
d) Cannot be determined
e) None of these

70. Input: box at 20 53 62 gift now 32

Which of the following numbers/words is step IV?
a) at 62 box 53 gift 32 20 now
b) at 62 box 53 gift 32 now 20
c) at 62 box 53 gift 20 now 32
d) Cannot be determined
e) None of these

71. Input: on at 34 27 42 sky mat 51
Which of the following steps will be the last?
a) VI    
b) VII    
c) V    
d) VIII 
e) None

72. Step III of an input is: bring 63 desk 11 28 together fight 31 
Which of the following steps will be the last but one?
a) VI    
b) VII    
c) VIII 
d) V    
e) None

73. Step II of an input is: earn 72 30 46 higher goal 21 more
Which of the following is definitely the input?
a) 46 72 30 earn higher goal 21 more
b) 2031 72 46 higher goal earn more
c) higher 20 31 72 46 goal earn more
d) Cannot be determined
e) None of these

Ques (74-80):
Input: 48 243 182 26 99 542 378 297
Step I:    542 48 243 182 26 99 378 297
Step II : 542 26 48 243 182 99 378 297
Step III: 542 26 378 48 243 182 99 297
Step IV: 542 26 378 48 297 243 182 99
Step V:    542 26 378 48 297 99 243 182
This is the final arrangement and step V is the last step for this input.

74. What will the 4th step for an input whose 2nd step is given below?
Step: 765 42 183 289 542 65 110 350 
a) 765 42 542 350 183 289 65 110
b) 765 42 542 65 110 183 289 350 
c) 765 42 542 65 183 289 110 350
d) Cannot be determined
e) None of these

75. What should be the 3rd step of the following input?
Input: 239 123 58 361 495 37 
a) 495 37 361 123 239 58
b) 495 37 58 361 123 239 
c) 495 37 58 123 361 239 
d) 495 37 361 239 123 58
e) None of these

76. How many steps will be required to get the final output from the following input?
Input: 38 89 162 450 385 72 29
a) Two    
b) Three    
c) Four
d) Six    
e) None of these

77. What should be the last step of the following input?
Input: 158 269 348 28 326 236 
a) 348 28 326 158 269 236
b) 348 28 326 236 158 269 
c) 348 28 236 158 269 326 
d) 348 28 158 326 236 269
e) None of these

78. If the first step of an input is “785 188 32 426 373 86 49”, then which of the following steps will be “785 32 426 49 188 373 86” ?
a) Third    
b) Fourth    
c) Fifth
d) Second    
e) None of these

79. Below is given the 2nd step of an input.
What will be its fourth step? Step II : 298 12 129 36 212 185 
a) 298 12 212 129 36 185
b) 298 12 212 36 129 185 
c) 298 12 36 212 129 185
d) Cannot be determined
e) None of these

80. Below is given the 3rd step of an input. What will be its 2nd step?
Step III: 387 41 236 185 92 65 
a) 387 41 185 236 92 65
b) 387 41 92 185 236 65 
c) 387 41 185 92 236 65
d) Cannot be determined
e) None of these

Answer Key:
65. e
66. d    
67. b    
68. c    
69. c    
70. c
71. c    
72. a    
73. d    
74. c    
75. d
76. e    
77. a    
78. b    
79. b    
80. d