Puzzles 3 | Hamaraguru

Puzzles 3 | Hamaraguru

Directions (35-39): Study the following given information carefully and answer the given below questions :

P, Q, R, S, T, V, W, and Z are traveling to 3 destinations  Chennai, Delhi, and Hyderabad in 3 different vehicles – Honda City, Ford Ikon and Swift D’Zire. There are 3 females among them one in each car. There are at least 2 persons in each car. Person R is not traveling with Person Q and Person W. Person T, a male, is traveling with the only Person Z, and they are not traveling to Chennai. Person P is traveling in Honda City to Hyderabad. Person S is the sister of Person P and travels by Ford Ikon. V and R travel together. W does not travel to Chennai.

35. Members in which of the given car are traveling to Chennai?
a) Honda City
b) Swift D’Zire
c) Ford Ikon
d) Either Swift D’Zire or Ford Ikon
e) None of these

36. In which car are four members traveling?
a) None
b) Honda City
c) Swift D’Zire
d) Ford Ikon
e) Honda City or Ford Ikon

37. Which of the following given combinations represents the 3 female members?
a) QSZ    
b) WSZ
c) PSZ
d) Cannot be determined
e) None of these

38. Who is traveling with W?
a) Only Q    
b) Only P
c) Both P and Q
d) Cannot be determined
e) None of these

39. Members in which of the given following combinations are traveling in Honda City?
a) PRS    
b) PQW
c) PWS
d) Data inadequate
e) None of these

Directions (40-44): Study the following given information carefully and answer these questions which are given below:

A, B, C, D, E, F, G, and H are eight friends traveling 3 different cars, viz. X, Y and Z with at least 2 in one car to 3 different places, viz. Agra, Delhi, and Chandigarh. There is at least 1 female member in each car. Person D is traveling with Person G to Delhi but not in car Y. Person A is traveling with the only Person H in car Z but not to Chandigarh. Person C is not traveling with either Person D, or Person E. Person F and Person D are studying in the same only girls’ college. 3 Persons H, B, and G are studying in the same only boys’ college.

40. Which of the following group represents the group of females among them?
a) F, C, A    
b) F, G, A
c) D, C, A
d) Data inadequate
e) None of these

41. Which of the following combinations is correct?
a) Delhi – X – C
b) Chandigarh – X – F
c) Agra – Z – E
d) Delhi – Y – E
e) None of these

42. In which car are four of them traveling?
a) X or Z    
b) Y
c) X or Y    
d) Z
e) None of these

43. In which of the following given cars is C traveling?
a) X    
b) Y
c) Z    
d) Either X or Y
e) Data inadequate

44. Passengers in which car are traveling to Chandigarh?
a) Y
b) X
c) Either X or Y
d) Data inadequate
e) None of these

Directions (45-49): Study the following information carefully and answer the questions given below:

Seven people – A, B, C, D, E, F, and G – are having different hobbies, viz. traveling, reading, dancing, painting, sculpting,  pottery making, and singing, but need not to be in the same order. Each of them belongs to a different State viz. Kerala, Punjab, Odisha,  Rajasthan, Maharashtra, Gujarat, and Karnataka, but need not be in the same order. Person A belongs to Maharashtra. Person D likes pottery making. The person who likes sculpting is from the state of Odisha. The person who likes dancing is from the state of Gujarat. Person F does not belong to Gujarat, Odisha, Punjab or Rajasthan. Person F does not like singing, reading or painting. Person B does not belong to Kerala, Odisha, Punjab or Rajasthan. Person B does not like painting, traveling, reading or singing. Person C does not like sculpting, and he is not from Rajasthan or Punjab. Neither Person D nor Person G belongs to Punjab. Person A does not like reading. The person from Kerala likes singing.

45. Who among the following likes singing?
a) A    
b) C
c) E    
d) G
e) Cannot be determined

46. Which one of the following given combinations is true according to the given information?
a) A – traveling – Maharashtra
b) C – dancing – Gujarat
c) E - reading – Karnataka
d) D – pottery making – Rajasthan
e) All are true

47. Who among the following person belongs to the state of Karnataka?
a) B    
b) D
c) F    
d) E
e) Cannot be determined

48. Which of the following given combinations is true about G?
a) Sculpting – Odisha
b) Pottery making – Karnataka
c) Dancing – Gujarat
d) Singing – Kerala
e) Traveling – Karnataka

49. The person who belongs to Punjab likes:
a) Traveling    
b) Sculpting
c) Painting    
d) Pottery making
e) Reading

Answer Key:
35. a
36. a    
37. d    
38. c    
39. e    
40. d
41. e    
42. e    
43. b    
44. a    
45. c
46. d    
47. c    
48. a    
49. e