Series Practice Problems 8 | Hamaraguru

Series Practice Problems 8 | Hamaraguru

In the following number series only one number is wrong. Find out the wrong number.

68. 7 12 40 222 1742 17390 208608

a) 222   

b) 12

c) 40      

d) 1742

e) NOT

 

69. 6 91 584 2935 11756 35277 70558

a) 6        

b) 70558

c) 584   

d) 2935

e) 35277

 

70. 9050 5675 3478 2147 1418 1077 950

a) 950   

b) 1418

c) 5675 

d) 2147

e) 1077

 

 

71. 1 4 25 256 3125 46656 823543

a) 4        

b) 823543

c) 46656               

d) 25

e) 256

 

72. 8424 4212 2106 1051 526.5 263.25 131.625

a) 526.5               

b) 1051

c) 4212 

d) 8424

e)263.25

 

73. 5531 5506 5425 5304 5135 4910 4621

a) 5531 

b) 5425

c) 4621 

d) 5135

e) 5506

 

74. 6 7 9 13 26 37 69

a) 7        

b) 26

c) 69      

d) 37

e) 9

 

75. 1 3 10 36 152 760 4632

a) 3        

b) 36

c) 4632 

d) 760

e) 152

 

76. 4 5 13 40 105 229 445

a) 4        

b) 13

c) 105   

d) 445

e) 229

 

77. 157.5 45 15 6 3 2 1

a) 1        

b) 2

c) 6        

d) 157.5

e) 45

 

78. 2 6 15 30 45 43.5 22.5

a) 6        

b) 30

c) 45      

d) 15

e) 43.5

 

ANSWER KEY:

68. d     

69. c      

70. e

71. d     

72. b     

73. a     

74. b     

75. d

76. c      

77. a     

78. e